Жена у Православној Цркви – Патријарх српски Павле

Жена у Православној Цркви – Патријарх српски Павле

Жена у Православној Цркви – Патријарх српски Павле, 110 страница. Издаје: „Издавачки фонд“ Архиепископије београдско-карловачке, Београд 2011. година

Опис

Уводна реч

            Ова књига Патријарха српског Павла, показује да је њен писац, блаженог спомена, био отац, учитељ и пастир свога словесног стада који је умео да прати знаке времена и проблеме који се поред њега постављају отворених очију, благоразумно, без лажног стида и пијетистичког прећуткивања, црпећи своје одговоре како из дубине бублијског и отачког предања Цркве, тако и из свог облагодаћеног расуђивања.

             Књига је саткана од његових одговора на питања везана за духовни и телесни живот жена које су му током седамдесетих и осамдесетих година прошлог века постављали свештеници, монаси и духовно пробуђени верници наше Цркве, његових беседа и интервјуа. Као што је познато, Његова Светост је првобитно своје одговоре објављивао у Гласнику СПЦ. Потом су они одабрани и три пута објављени у опширном, тротомном, зборнику под насловом Да нам буду јаснија нека питања наше вере. Из те ризнице богословља Патријарха Павла, Издавачки фонд Архиепископије београдско-карловачке већ је објавио четри засебна и краћа, тематски хомогенија, зборника – Пост и Свето Причешће у Православној Цркви (Београд, 2008. и 2009), Смрт и вечни живот (Београд 2009), Православље у савременом свету (Београд 2009), и Црква и уметност (Београд, 2010)

Додатне информације

Шифра производа

8023

Димензије

13.5х1.5х20 центиметара